Rada Naukowa jest statutowym organem inicjującym, opiniodawczym i doradczym Prezesa Instytutu
w zakresie działalności badawczo – rozwojowej.
Prace Rady Naukowej Instytutu Innowacji Przemysłu Mleczarskiego Sp. z o.o., koncentrują się
na skutecznym prowadzeniu strategicznie ukierunkowanych badań z obszaru łańcucha żywnościowego,
a w szczególności sektora mleczarskiego paszowego, jak również obszarów wspomagających branżę mleczarską,
w celu zapewnienia innowacyjnych, nowych i ulepszonych produktów żywnościowych na rynek krajowy, regionalny
i światowy, odpowiadający potrzebom i oczekiwaniom konsumentów.
Skład Rady Naukowej Instytutu Innowacji Przemysłu Mleczarskiego Sp. z o.o.
III kadencja lata 2018 -2022
Przewodniczący Rady Naukowej
dr hab. inż. Zygmunt Zander, prof. nadzw.
Zastępcy Przewodniczącego Rady Naukowej
Prof. dr hab. Mariusz Piskuła
Prof. dr hab. Lech Michalczuk
Członkowie Rady
- Prof. dr hab. Andrzej Babuchowski – Instytut Innowacji Przemysłu Mleczarskiego Sp. z o.o.
- Prof. dr hab. Artur Bartkowiak – Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
- Prof. dr hab. Włodzimierz Bednarski, czł. koresp. PAN, Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
- Prof. dr hab. Maciej Gajęcki – Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
- Dr hab. Piotr Kołakowski
- Prof. dr hab. Lech Michalczuk – Politechnika Łódzka
- Prof. dr hab. Mariusz Piskuła, czł. koresp. PAN, IRZiBŻ PAN w Olsztynie
- Prof. dr hab. Lidia Wądołowska – Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
- dr hab.inż. Zygmunt Zander, prof. nadzw. – Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
Honorowy członek Rady Naukowej IIPM
- Dr inż. Aleksander Surażyński – emerytowany pracownik UWM w Olsztynie