Mikroflora serów dojrzewających

AUTOR:

Piotr Kołakowski, Marta Kowalska, Joanna Sędrowska-Ćwiek

ROK WYDANIA:

2013

WYDAWNICTWO:

Innowacyjne Mleczarstwo, 2013 1 (I) 6 – 13

SŁOWA KLUCZOWE:

startowa i niestartowa mikroflora, bakterie kwasu mlekowego, ser, drożdże, pleśnie

 

Możliwości zastosowania wysokich ciśnień w technologii potencjalnie probiotycznych mlecznych napojów fermentowanych

AUTOR:

Aleksandra Grześkiewicz

ROK WYDANIA:

2013

WYDAWNICTWO:

Innowacyjne Mleczarstwo, 2013 1 (I) 14 – 22

SŁOWA KLUCZOWE:

Lactobacillus acidophilus, aktywność antybakteryjna, antybiotykooporność, wysokie ciśnienia

 

Filmy i powłoki ochronne do serów

AUTOR:

Sabina Galus, Mariusz Śliwiński

ROK WYDANIA:

2014

WYDAWNICTWO:

Innowacyjne Mleczarstwo, 2 (1) 13 – 17

SŁOWA KLUCZOWE:

powłoka jadalna, film jadalny,  ser,  powlekanie żywności

 

Czy możliwa jest immunoterapia w alergii pokarmowej na białka mleka krowiego?

AUTOR:

Barbara Wróblewska, Anna Kaliszewska-Suchodoła

ROK WYDANIA:

2015

WYDAWNICTWO:

Innowacyjne Mleczarstwo, 4 (1) 1 – 6

SŁOWA KLUCZOWE:

alergia pokarmowa, tolerancja pokarmowa,  produkty fermentowane

 

Analiza biochemicznych wskaźników obróbki termicznej mleka i produktów mleczarskich

AUTOR:

Magdalena Świątek, Mariusz Śliwiński

ROK WYDANIA:

2015

WYDAWNICTWO:

Innowacyjne Mleczarstwo, 4 (1) 7 – 15

SŁOWA KLUCZOWE:

fosfataza alkaliczna, laktoperoksydaza, pasteryzacja, mleko

 

W przygotowaniu…

AUTOR:

W przygotowaniu…

ROK WYDANIA:

W przygotowaniu…

WYDAWNICTWO:

W przygotowaniu…

SŁOWA KLUCZOWE:

W przygotowaniu…